fbpx

Airco luchtreiniger

In ieder gebouw is sprake van luchtverontreiniging, voorbeelden hiervan zijn schimmels, bacteriën, sporen, virussen en ongewenste geuren. Dit zit dus in lucht die je inademt, wat normaal geen probleem is. Maar wanneer het aantal organismen stijgt tot een ongezonde hoeveelheid (het “Sick Building Syndrome”), kun je hier zeker ziek van worden.

Een airco met luchtreiniger voorzien van een uvc lamp helpt je met het bestrijden van luchtverontreiniging in je kantoor en zorgt voor een veilige leef- en werkomgeving voor jou en je personeel. 

Een airco luchtreiniger past in verschillende airco's

De Clean Air PHI HVAC Mini is speciaal gemaakt om geplaatst te worden in bestaande airco’s. Zo kun je deze blijven gebruiken en wordt de lucht in de ruimte waarin deze airco hangt gereinigd. Zo werken de luchtreiniger en airco optimaal samen om jou, je personeel en je gasten te beschermen tegen ziektemakers in de lucht. Dit is toch wel het minste wat je kunt doen.

Voordelen van een airco luchtreiniger met uv-c licht

Een goede professionele airco met luchtreiniging op basic van uv-c licht houdt je bedrijf draaiende.

Bescherming tegen Corona

Blij en energiek personeel

Minder ziekteverzuim

Meer productie en omzet

Bij welke symptomen helpt een airco luchtreiniger?

Veel van jullie leven of werken in gebouwen en ruimtes die ‘ziek’ zijn. Zieke gebouwen maken mensen ziek. Vaak ben je je hiervan niet bewust en worden dan juist diegenen die we het meest willen beschermen getroffen. Denk hierbij aan kinderen in scholen en kinderdagverblijven, oudere mensen in bejaardenhuizen of patiënten in ziekenhuizen. Maar vergeet ook je eigen veiligheid niet. Thuis, op je werk, in je favoriete sportschool of bij je tandarts en fysiotherapeut.

Symptomen van slechte binnenluchtkwaliteit

Een opvallende kenmerk van deze symptomen is dat het over het algemeen niet optreedt bij één persoon, maar bij een hele groep. Het gaat dus niet om individuele gevallen, maar doet zich het vaakst voor bij meerdere mensen in eenzelfde gebouw. Vaak zijn het gesloten bureauruimtes met een ventilatiesysteem.
Virussen Reductie% (<24uur)
Coronavirus / COVID-19 99+ %
SARS Virus 99+ %
Norwalk virus 99+ %
Avian Flu virus (vogelgriep) 100 %
H1N1 99+ %
Schimmels/gist Reductie% (<24uur)
Strachybotrys chartarum 99+ %
Candida albicans 99+ %
Bacteriën Reductie%
Staphylococcus Aureus (MRSA) 98+ %
Methicillin Resistent 99+ %
Streptococcus Sp. 96+ %
Pseudumonas Sp. 99+ %
Listeria 99+ %
Escherrichia coli 98+ %
Bacillus spp. 99+ %

Interesse in een airco luchtreiniger?

Wil jij het beste voor jezelf en je medewerkers? Wil je dat ze optimaal kunnen presteren omdat ze lekker in hun vel zitten en niet ziek zijn? Neem dan contact op om te kijken hoe we jou kunnen helpen aan een veilig leef- en werkklimaat.

Want gezonde lucht werkt beter!

Werking van een airco met luchtreiniging

De toegepaste UVC techniek in de airco luchtreiniger is gebaseerd op de werking van de natuur en de zon. Het UV-licht schijnt op een omhulsel, de katalysator genaamd. Door de speciale samenstelling van deze katalysator en vocht uit de lucht ontstaat een proces dat fotokatalyse heet. Er ontstaan oxidanten. Deze oxidanten zijn zeer agressief, maar onschadelijk voor mensen, dieren en planten. De oxidanten bewegen zich op eigen kracht door de ruimte en gaan op zoek naar moleculen om een verbinding mee aan te gaan. De oxidanten verbinden zich met in de lucht aanwezige micro-organismen (virussen, bacteriën, schimmels), gassen, geurtjes en VOS (vluchtige organische stoffen). Zodra ze een dergelijk deeltje tegenkomen treedt, in een fractie van een seconde, het oxidatieproces in werking. Wat overblijft is zuurstof en waterstof.

Werking van een airco luchtreiniger en airco met luchtreiniging

Specificaties van de Clean Air PHI HVAC Mini AOP

De Clean Air PHI HVAC Mini airco luchtreiniger met AOP technologie wordt primair toegepast in airconditioners. In speciale gevallen is deze ook toepasbaar in schoenen- en kledingdrogers, liften, cabines, koelkasten en counters. Het is geadviseerd om advies in te winnen voor deze toepassing.

Clean Air PHI HVAC Mini

Specificaties Clean Air Mini
Capaciteit Tot 1500m3
Aansluitwaarde 12V incl. 230V adapter
Verbruik 9,6 Watt
Afmetingen 260 x 50 x 30 mm

Clean Air PHI HVAC Mini 50

Specificaties Clean Air Mini 50
Capaciteit Tussen 200 - 500m3
Aansluitwaarde 12V incl. 230V adapter
Verbruik 9,6 Watt
Afmetingen 260 x 50 x 30 mm

Alternatieven voor een airco luchtreiniger

Er is een enorme diversiteit aan ruimtes en het gebruik van ruimtes dat geen enkele uv luchtreiniger geschikt zal zijn voor iedere toepassing. Om verontreinigde lucht op de juiste en veilige manier te reinigen met uv-c licht, zal het het juiste type uvc luchtreiniger geplaatst moeten worden. Laat je hier goed over adviseren, want verkeerd gebruik kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid, terwijl je het juist plaatst om een veilige leef- en werkomgeving te realiseren.

Clear Air Mini 9 UVC Luchtreiniger met UV lamp alternatief voor airco luchtreiniger

Stand Alone UV Luchtreiniger

Een losstaande UV-C luchtreiniger speciaal ontwikkeld voor slaapkamers tot klaslokalen. Ruimtes van 74 tot 300 m3.

Clean Air PHI HVAC Guardian InDuct luchtreiniging UVC alternatief voor airco luchtreiniger

InDuct UV-C Luchtreiniger

Een HVAC luchtreiniger speciaal ontwikkeld voor inbouw in bestaande HVAC kanalen. Voor volumes van 500 tot 30.000m3.

BioZone CoilCare CCX Coil luchtreiniger luchtbehandeling UVC alternatief voor airco luchtreiniger

Coil luchtreiniger met UV lamp

Een UV-C luchtreiniger coil speciaal ontwikkeld voor luchtbehandelingskasten. Voor vragen m.b.t. volumes graag contact opnemen.