fbpx

Coronaproof kantoor met een luchtreiniger van BioZone AirCare

Het Corona virus is helaas niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het Coronavirus zal net als andere virussen, schimmels en bacteriën aanwezig zijn in de lucht om ons heen. Goede ventilatie van kantoren, huizen en scholen zal serieuzer dan ooit genomen moeten worden.

Gelukkig kun je zelf ook actie ondernemen en je gasten, je personeel en jezelf extra beschermen tegen het Coronavirus. Maak een Coronaproof kantoor voor iedereen.

Hoe krijg je een Coronaproof kantoor?

In ieder gebouw zijn schimmels, bacteriën, sporen, virussen en geuren aanwezig. Dus ook in de lucht die we inademen. Dit is normaal, behalve wanneer het aantal organismen stijgt tot een ongezonde hoeveelheid. In het geval van het Coronavirus spreken we over de aerosolen in de lucht die blijven hangen. De aerosolen adem je in en hiermee start de besmetting. Hoe meer aerosolen hoe heftiger je symptomen.

De oplossing is dus om de lucht in een gebouw continue te zuiveren en te voorzien van hoog energetisch zuurstofplasma. Alleen zuiveren is niet voldoende aangezien een besmetting in vijf seconden kan gebeuren en de zuivering nog enkele minuten op zich laat wachten.

Een Coronaproof kantoor met de BioZone Aircare

De BioZone AirCare is een systeem dat op basis van UVC plasmatechniek bacteriën, virussen, schimmels, gisten en zoönosen doodt en tevens onaangename geuren neutraliseert. Het is een ideale toepassing om ruimten schoon en steriel te houden.

Een Coronaproof kantoor werkt beter!

Werking van de Biozone AirCare voor Coronaproof werken

Luchtbehandeling met UV-radiatie

Uv-radiatie werd al langer gebruikt om bijvoorbeeld water te zuiveren. Meer recentelijk wordt de techniek ook bij luchtbehandeling ingezet. Dit is een uitstekende manier om lucht te zuiveren van allerlei pathogenen/ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën. Doordat je de uv lamp afgeschermd kunt inbouwen in een luchtbehandelingskast, kun je er lucht langs laten trekken. De lucht wordt daarop door uv radiatie volledig steriel gemaakt.

BioZone AirCare UVC Plasma Techniek

De gepatenteerde UVC plasmasystemen van BioZone maken gebruik van speciale UVC plasmalampen met een unieke golflengte. Biozone Scientific is wereldwijd dé expert op UVC-gebied met meer dan vijftien jaar ervaring. Hoog energetisch koud zuurstofplasma zorgt ervoor dat de ruimte zich zeer snel met dit ongevaarlijke en effectieve element vult. Dit zuurstofplasma is één van de sterkste desinfectantia die er bestaan; in de lucht al binnen 0,44 seconde en op oppervlakken binnen de 0,67 seconde.

UV-C alleen is niet voldoende voor een coronaproof kantoor

Waar echter onvoldoende rekening mee wordt gehouden, is de zogenaamde verversingscoëfficiënt van de binnenlucht. Dit bepaald hoe vaak per uur de lucht in een gebouw wordt ververst. Of met andere woorden: hoeveel keer per uur wordt het volledige luchtvolume van het gebouw door het systeem gevoerd? Vaak is dat enkele minuten tot wel enkele tientallen minuten, afhankelijk van de grootte van het gebouw en de grootte van de luchtbehandelingskasten. Maar is ook afhankelijk van het bouwbesluit. Enkelvoudige commodity uv luchtreinigers doen pas hun werk op het moment dat de lucht de uv lamp of een filter passeert. Een besmetting met een (corona)virus kan soms al na 5 seconden blootstelling plaatsvinden. Duurt het dan vervolgens nog enkele minuten voordat de lucht volledig ververst is, dan loop je een grote kans besmet te raken.

Wat is plasma?

Plasma is de staat van een element tussen gas en vloeibaar. Doordat het semi-vloeibaar beschouwd kan worden, trekt het ook in half poreuze materialen, waardoor het zelfs een dieptewerking heeft. Dit is heel belangrijk bij bijvoorbeeld textiel waarop en waarin het coronavirus zeer lang kan overleven. Een ruimte en zelfs een heel gebouw wordt dus continu ‘gevuld’ met hoog energetisch zuurstofplasma. Dit is zeer veilig voor mens en dier, en zorgt voor een constante desinfectiegraad. Niet enkel voor de lucht in de ruimte, maar ook alle oppervlakken zoals tafelbladen, armleuningen, deurkrukken, toetsenborden etc. Met deze techniek desinfecteert u letterlijk in een oogwenk.

Coronaproof werken met BioZone AirCare

De luchtreinigers van BioZone zorgen ervoor dat bacteriën en schimmels verdwijnen. Stof dwarrelt minder neer (makkelijker weg te halen) en ronddwalende virussen worden geëlimineerd. Mensen hebben minder last van vervelende geuren en profiteren van een gezondere omgeving door een beter luchtkwaliteit, wat zich kan vertalen in een minder benauwd gevoel. Heb je dus last van vervelende geuren door huisdieren, roken, vocht of enige andere organische oorzaak dan is een BioZone AirCare uv luchtreiniger de oplossing. En natuurlijk voldoen deze uv-c luchtreinigers aan de nieuwste Europese normering wat betreft luchtreinigers.

Een Coronaproof kantoor is belangrijk voor

Coronaproof locatie in een restaurant om Coronaproof te werken

Horeca

Restaurants, hotels, theaters, bioscopen, snackbar, etc.

Coronaproof locatie in een supermarkt om Coronaproof te werken

Retail

Supermarkten, winkels, showrooms, tankstations, openbare toiletten, etc.

Coronaproof werken in een verzorgingstehuis op een Coronaproof locatie

Zorg

Ziekenhuizen, tandartsen, fysiotherapie, huisartsen, verpleeg- en bejaardentehuizen.

Coronaproof werken en leren in een school op een Coronaproof locatie

Onderwijs

Scholen, sporthallen, klaslokalen, fitnesscentra, klaslokalen, kinderopvang, etc.

Coronaproof werken in een vliegtuig op een Coronaproof locatie

Vervoer

Bussen, vliegtuigen, vliegvelden, etc.

Coronaproof werken in een Coronaproof kantoor op een Coronaproof locatie

Kantoor en thuis

Kantoorgebouwen, magazijnen, gevangenissen, mortuaria, woningen, etc.

Veel gestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen alvast beantwoord. Zit je vraag er niet tussen, neem dan even contact met ons op.

Met gebruik van techniek die al in de jaren 90 toegepast werd door NASA tijdens het Space Shuttle-programma,  zorgen steeds meer branches zoals de zorg-, hospitality- en kinderopvangsector dat hun medewerkers en bezoekers in een coronaproof kantoor of locatie verblijven. Hij kan dit ook doen met gebruik van de Biozone Aircare apparatuur.

De combinatie van UVC en plasma maakt dit systeem uniek. Het is veiliger, efficiënter en makkelijk in gebruik. De Biozone AirCare hoeft niet schoongemaakt te worden. Slechts eenmaal per jaar moet de UVC plasmalamp vervangen worden. Biozone Scientific International is momenteel de marktleider en heeft het patent verworven op deze originele techniek voor een coronaproof kantoor.

Elke klant heeft andere behoeften, vandaar dat wij waarde hechten aan een verkennend gesprek per telefoon of op bij jou op locatie. Hierbij inventariseren wij de mogelijkheden en wordt je vrijblijvend geadviseerd.

De gepatenteerde Biozone AirCare-systemen maken gebruik van speciale UVC plasmalampen met een unieke golflengte. Biozone Scientific is wereldwijd dé expert op UVC-gebied met meer dan vijftien jaar ervaring. Hoog energetisch koud zuurstofplasma zorgt ervoor dat de ruimte zich zeer snel met dit ongevaarlijke en effectieve element vult. Dit zuurstofplasma is één van de sterkste desinfectantia die er bestaan, in de lucht al binnen 0,44 seconde en op oppervlakken binnen de 0,67 seconde. Plasma is de staat van een element tussen gas en vloeibaar. Doordat het semi-vloeibaar beschouwd kan worden, trekt het ook in half poreuze materialen waardoor het zelfs een dieptewerking heeft. Dit is heel belangrijk bij bijvoorbeeld textiel waarop en waarin het coronavirus zeer lang kan overleven. Een ruimte en zelfs een heel gebouw wordt dus continu ‘gevuld’ met hoog energetisch zuurstofplasma. Dit is zeer veilig voor mens en dier, en zorgt voor een constante desinfectiegraad. Niet enkel voor de lucht in de ruimte, maar ook alle oppervlakken zoals tafelbladen, armleuningen, deurkrukken, toetsenborden etc. Met deze techniek desinfecteer je letterlijk in een oogwenk.
Als iemand niest of hoest in een ruimte hoef je je met een passende UVC plasma-installatie niet direct zorgen te maken. Deze techniek doodt de met virusdeeltjes besmette aerosolen binnen de 0,44 seconden, mits e niet te dicht bij die persoon staat. Op meer dan 1,5 meter (dat blijft een voorwaarde!), is dit een stevige extra barrière in het voorkomen van besmetting. Er is nóg een argument. Als iemand hoest of niest in de ruimte, zullen met name de grotere druppels/aerosolen neer kunnen dalen op oppervlakken zoals deurklinken, tafels, armleuningen, toetsenborden of producten in het schap in de supermarkt. Met een UVC plasma-installatie in de luchtbehandeling zorg je ervoor dat besmetting via aanraking met besmette oppervlakken voorkomen wordt.
Je kunt deze systemen overal toepassen: restaurants, theaters, hotels, kantoorgebouwen, mortuaria, openbaar vervoer, retail, showrooms, vliegtuigen, onderwijsinstellingen. Maar ook in ziekenhuizen, zorginstellingen, supermarkten, tankstations, kinderopvang, vliegvelden, winkelcentra, gevangenissen etc.

Bij de compacte Biozone AirCare wordt standaard montagemateriaal bijgeleverd. Je bevestigt het systeem hoog aan de wand of aan het plafond. Het systeem kan ook los op een (hoge) kast gelegd worden.

Wilt je een oplossing voor een heel gebouw via een luchtbehandelingsysteem, dan komen wij graag langs om een vrijblijvende offerte op maat te maken.

Uv-radiatie werd al langer gebruikt om bijvoorbeeld water te zuiveren. Meer recentelijk wordt de techniek ook bij luchtbehandeling ingezet. Dit is een uitstekende manier om lucht te zuiveren van allerlei pathogenen/ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën. Doordat je de uv lamp afgeschermd kunt inbouwen in een luchtbehandelingskast, kun je er lucht langs laten trekken. De lucht wordt daarop door uv radiatie volledig steriel gemaakt.

Waar echter onvoldoende rekening mee wordt gehouden, is de zogenaamde verversingscoëfficiënt van de binnenlucht. Dit bepaald hoe vaak per uur de lucht in een gebouw wordt ververst. Of met andere woorden: hoeveel keer per uur wordt het volledige luchtvolume van het gebouw door het systeem gevoerd? Vaak is dat enkele minuten tot wel enkele tientallen minuten, afhankelijk van de grootte van het gebouw en de grootte van de luchtbehandelingskasten. Maar is ook afhankelijk van het bouwbesluit. Enkelvoudige commodity uv luchtreinigers doen pas hun werk op het moment dat de lucht de uv lamp of een filter passeert. Een besmetting met een (corona)virus kan soms al na 5 seconden blootstelling plaatsvinden. Duurt het dan vervolgens nog enkele minuten voordat de lucht volledig ververst is, dan loop je een grote kans besmet te raken.

Het RIVM is positief over de gepubliceerde studieresultaten en ziet mogelijkheden. Het RIVM benadrukt echter dat de techniek gezien moet worden als een aanvulling op de huidige desinfectie- en hygiëneprotocollen en niet als een vervanging ervan. Ook mag de noodzakelijke 1,5 meter afstandsregel niet verwaarloosd of gebagatelliseerd worden.
De Biozone AirCare zorgt ervoor dat onaangename geurtjes geen kans krijgen om zich in de ruimte te verspreiden. De Biozone AirCare neutraliseert geuren van organische origine. Daarnaast doodt het ook bacteriën, schimmels, gisten en zoönosen. In de toepassing in luchtbehandelingsinstallaties (CoilCare) voorkomt het stofaanhechting in de luchtbehandelingskast en -kanalen en zorgt het voor een gezond binnenklimaat.

Dit is afhankelijk van het volume van de binnenruimte waarin je het systeem wilt installeren. Voor relatief kleine omgevingen (tot 200 m2) is één Biozone AirCare voldoende. Heb je meerdere ruimten, dan raden wij je aan om meerdere exemplaren te plaatsen. Bij complexere vraagstukken zoals in ziekenhuizen, theaters, sportscholen en zorginstellingen hebben wij specifiekere techniek beschikbaar. Deze wordt dan ingebouwd in het bestaande luchtbehandelingsysteem.

Het proces is volledig natuurlijk, er worden geen chemicaliën gebruikt en het residu is enkel zuurstof en water. Je kunt dus ook zonder problemen in de ruimte verblijven die wordt behandeld, dit in tegenstelling tot veel andere methoden. Dit is dan ook een volledig veilige techniek.