fbpx

InDuct luchtreiniging

In ieder gebouw is sprake van luchtverontreiniging, voorbeelden hiervan zijn schimmels, bacteriën, sporen, virussen en ongewenste geuren. Dit zit dus in lucht die je inademt, wat normaal geen probleem is. Maar wanneer het aantal organismen stijgt tot een ongezonde hoeveelheid (het “Sick Building Syndrome”), kun je hier zeker ziek van worden.

Een luchtbehandelingsysteem met InDuct luchtreiniger voorzien van een uv-c lamp helpt je met het bestrijden van luchtverontreiniging en Corona in je kantoor en zorgt voor een veilige leef- en werkomgeving voor jou en je personeel. 

InDuct luchtreiniging voor luchtkanaalsystemen

De Clean Air PHI HVAC Guardian en REME zijn speciaal gemaakt om geplaatst te worden in luchtbehandelsystemen. De lucht in de ruimte waarin deze luchtbehandeling actief is wordt zo actief gereinigd. De HVAC luchtreiniger en luchtbehandeling werken zo optimaal samen om jou, je personeel en je gasten te beschermen tegen ziektemakers (w.o. Corona) in de lucht.

Voordelen van inDuct luchtreiniging met uv-c licht

Een goede professionele InDuct luchtreiniging op basic van uv-c licht houdt je bedrijf draaiende.

Bescherming tegen Corona

Blij en energiek personeel

Minder ziekteverzuim

Meer productie en omzet

Bij welke symptomen helpt InDuct luchtreiniging?

Veel van jullie leven of werken in gebouwen en ruimtes die ‘ziek’ zijn. Zieke gebouwen maken mensen ziek. Vaak ben je je hiervan niet bewust en worden dan juist diegenen die we het meest willen beschermen getroffen. Denk hierbij aan kinderen in scholen en kinderdagverblijven, oudere mensen in bejaardenhuizen of patiënten in ziekenhuizen. Maar vergeet ook je eigen veiligheid niet. Thuis, op je werk, in je favoriete sportschool of bij je tandarts en fysiotherapeut.

Symptomen van slechte binnenluchtkwaliteit

Een opvallende kenmerk van deze symptomen is dat het over het algemeen niet optreedt bij één persoon, maar bij een hele groep. Het gaat dus niet om individuele gevallen, maar doet zich het vaakst voor bij meerdere mensen in eenzelfde gebouw. Vaak zijn het gesloten bureauruimtes met een ventilatiesysteem.
Virussen Reductie% (<24uur)
Coronavirus / COVID-19 99+ %
SARS Virus 99+ %
Norwalk virus 99+ %
Avian Flu virus (vogelgriep) 100 %
H1N1 99+ %
Schimmels/gist Reductie% (<24uur)
Strachybotrys chartarum 99+ %
Candida albicans 99+ %
Bacteriën Reductie%
Staphylococcus Aureus (MRSA) 98+ %
Methicillin Resistent 99+ %
Streptococcus Sp. 96+ %
Pseudumonas Sp. 99+ %
Listeria 99+ %
Escherrichia coli 98+ %
Bacillus spp. 99+ %

Interesse in InDuct luchtreiniging?

Wil jij het beste voor jezelf en je medewerkers? Wil je dat ze optimaal kunnen presteren omdat ze lekker in hun vel zitten en niet ziek zijn? Neem dan contact op om te kijken hoe we jou kunnen helpen aan een veilig leef- en werkklimaat.

Want gezonde lucht werkt beter!

Werking van InDuct UV luchtreiniging

Clean Air HVAC Guardian InDuct

De toegepaste UVC AOP techniek InDuct uv luchtreiniging is gebaseerd op de werking van de natuur en de zon. Het UV-licht schijnt op een omhulsel, de katalysator genaamd. Door de speciale samenstelling van deze katalysator en vocht uit de lucht ontstaat een proces dat fotokatalyse heet. Er ontstaan oxidanten. Deze oxidanten zijn zeer agressief, maar onschadelijk voor mensen, dieren en planten. De oxidanten bewegen zich op eigen kracht door de ruimte en gaan op zoek naar moleculen om een verbinding mee aan te gaan. De oxidanten verbinden zich met in de lucht aanwezige micro-organismen (virussen, bacteriën, schimmels), gassen, geurtjes en VOS (vluchtige organische stoffen). Zodra ze een dergelijk deeltje tegenkomen treedt, in een fractie van een seconde, het oxidatieproces in werking. Wat overblijft is zuurstof en waterstof.

Werking van induct uv luchtreiniging met AOP technologie

Clean Air HVAC REME InDuct luchtreiniger

De REME of Reflective Electro Magnetic Energy maakt gebruik van een elektromagnetische energiecel om geïoniseerde hydroperoxiden te creëren, een vriendelijk oxidatiemiddelplasma gemaakt van zuurstof en vochtigheid. Dit luchtzuiverende plasma wordt in het HVAC-kanaal of plenum gestuwd door een stille plasma-voortstuwingsmodule die geen bewegende delen heeft, maar het plasma met 2 cfm voortstuwt. Dit zorgt voor een 24-uurs werking zonder ventilator of ventilator. Het zuiverende plasma wordt door de kanalen voortgestuwd.

Clean Air REME HVAC AOP InDuct UV luchtreiniging

Specificaties van de Clean Air PHI HVAC Guardian InDuct luchtreinigers

De Clean Air PHI HVAC Guardian HVAC luchtreiniger met AOP technologie wordt primair toegepast in luchtkanaal systemen en luchtbehandelingskasten. Het is geadviseerd om advies in te winnen om te kijken welke variant het beste geschikt is voor jouw situatie.

Specificaties van de Clean Air PHI HVAC Guardian InDuct luchtreiniger

Specificaties Clean Air HVAC 9GA Clean Air HVAC 9GA HO Clean Air HVAC 14GA Clean Air HVAC 14GA HO
Capaciteit 200-11.000 m3/uur 11.000-17.000 m3/uur 17.000-33.000 m3/uur 30.000-44.000 m3/uur
Aansluitwaarde 12V met 230V adapter 12V met 230V adapter 12V met 230V adapter 12V met 230V adapter
Verbruik 13,3 Watt 21,9 Watt 19,2 Watt 32,4 Watt
Afmetingen 140 x 14 x 229mm 140 x 14 x 229mm 140 x 14 x 356mm 140 x 14 x 356mm

Specificaties van de Clean Air HVAC REME InDuct UV luchtreiniger

De studieresultaten tonen aan dat de REME ® zeer effectief is in het bestrijden van het COVID-19-virus. De REME ® levert hierdoor een waardevolle bijdrage om de binnenluchtkwaliteit van publieke- en commerciële ruimtes te verbeteren en biedt een oplossing om mensen direct te beschermen tegen blootstelling aan het SARS-CoV-2-virus.

Specificaties Clean Air HVAC REME
Capaciteit 200-11.000 m3/uur
Aansluitwaarde 12V met 230V adapter
Verbruik 13,3 Watt
Clean Air HVAC REME werking tegen coronaviris met InDuct UV luchtreiniging UVC

Alternatieven voor InDuct luchtreiniging

Er is een enorme diversiteit aan ruimtes en het gebruik van ruimtes dat geen enkele uv luchtreiniger geschikt zal zijn voor iedere toepassing. Om verontreinigde lucht op de juiste en veilige manier te reinigen met uv-c licht, zal het het juiste type uvc luchtreiniger geplaatst moeten worden. Laat je hier goed over adviseren, want verkeerd gebruik kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid, terwijl je het juist plaatst om een veilige leef- en werkomgeving te realiseren.

Clear Air Mini 9 UVC Luchtreiniger met UV lamp alternatief voor hvac luchtreiniger

Stand Alone UV Luchtreiniger

Een losstaande UV-C luchtreiniger speciaal ontwikkeld voor slaapkamers tot klaslokalen. Ruimtes van 74 tot 300 m3.

Clean Air PHI HVAC Mini Airco luchtreiniger UV-C alternatief voor induct-uv-luchtreiniging

Airco Luchtreiniger UV C

Een airco luchtreiniger is gemaakt om losse airco's te voorzien van een uv-c luchtreiniger. Voor o.a. split-units en plafond airco's.

BioZone CoilCare CCX Coil luchtreiniger luchtbehandeling UVC alternatief voor induct luchtreiniging

Coil luchtreiniger met UV lamp

Een UV-C luchtreiniger coil speciaal ontwikkeld voor luchtbehandelingskasten. Voor vragen m.b.t. volumes graag contact opnemen.