fbpx

Nobel K-serie: Blussysteem spuitmonden en nozzles

Alle nozzles in de Nobel K-serie zijn van RVS en van het lagedruk volle conus neveltype. In het systeem zitten er 6. 3 voor nabije blussing, 3 voor blussing op grotere afstand. Het principe van de blussing berust op het chemisch veranderen van de brandende olie/het brandende vet om het vuur in te perken en te blussen.
Nobel Fire Systems K-Serie spuitmonden en nozzles

Temperatuur verlagende werking

Alle nozzles in de Nobel K-serie zijn van RVS en van het lagedruk volle conus neveltype. In het systeem zitten er 6: 3 voor nabije blussing, 3 voor blussing op grotere afstand. Het principe van de blussing berust op het chemisch veranderen van de brandende olie/het brandende vet om het vuur in te perken en te blussen.

Ten tweede, maar even belangrijk, is de temperatuur verlagende werking van het blusmiddel tot onder de zelfontbrandingstemperatuur.

Samen met de K-Liquid produceren de nozzles een fijne vloeistofnevel die hitte absorbeert. Om vervuiling door vetten te voorkomen is elke spuitmond voorzien van een kunststof kapje dat bij activering van het systeem wordt weggeblazen. Natuurlijk is schoonhouden van de nozzles de belangrijkste functie van deze kapjes. Maar het oog wil ook wat. Daarom hebben we ze niet in vuurrood, maar in zilvergrijs uitgevoerd zodat ze optisch en esthetisch in het beeld blijven passen.

Nobel Fire Systems K-Serie spuitmonden en nozzles systeem

De brandachthoek

De vloeistof werkt op verschillende manieren en is voor zijn werking niet alleen afhankelijk van zijn koelend vermogen. In de brandachthoek is zichtbaar dat ons blusmiddel alle aspecten van een brand aan valt. De chemische kettingreactie van het vuur is de primaire reactie, de vermindering van de hitte en het zuurstofarm maken door de schuim laag zijn aanvullende aanvalsmiddelen net als het afsluiten/stoppen van de toevoer van brandbaar materiaal.

Nobel Fire Systems K-Serie brandachthoek

Voordelen van de spuitmonden en nozzles van Nobel Fire Systems

Operationele voordelen Nobel K-serie

Het Nobel Fire Systems K-Serie blussysteem horeca biedt veel voordelen voor alle horeca en restaurant eigenaren.

Nobel K-Serie introductie

Automatisch keukenbrand blussysteem voor keuken en kombuizen. Al 30 jaar gebruikt voor land en maritieme toepassingen.

Gas generator technologie

In het gehele blussysteem bevinden zich geen mechanisch bewegende delen. Alle onderdelen zijn elektrisch bediend.

Bediening en controle

Voor de K-serie blusunits is een aantal intelligente controlepanelen leverbaar. De keuze hangt af van de situatie ter plekke.​

Branddetectie mogelijkheden

Er zijn twee detectiemogelijkheden beschikbaar: Een LPCB sonde detector en een UL lineaire hitte sensor.

Blusmiddel containers

De containers zijn allemaal voorzien van een fraai, modern en geborsteld oppervlak dat makkelijk schoon te houden is.

Leiding- en fitwerk

Het leidingwerk en fitwerk is conform het hoge kwaliteitsniveau. De hele Nobel installatie bestaat uit RVS componenten.

Busvloeistof Liquid Nobel K

Het vloeibare blusmiddel is een oplossing gebaseerd op organische kaliumzouten. Die reageren met de zure vetten in oliën en vetten.

Vergelijking met Ansul R102

Wil je weten waarom de Nobel K-Serie beter is dan de Ansul R102? Bekijk dan de gehele vergelijking tussen de twee systemen.