fbpx

Luchtreiniger luchtbehandeling

In ieder gebouw is sprake van luchtverontreiniging, voorbeelden hiervan zijn schimmels, bacteriën, sporen, virussen en ongewenste geuren. Dit zit dus in lucht die je inademt, wat normaal geen probleem is. Maar wanneer het aantal organismen stijgt tot een ongezonde hoeveelheid (het “Sick Building Syndrome”), kun je hier zeker ziek van worden.

Als je luchtverontreiniging bij de bron aanpakt schep je een ideaal leef- en werkklimaat in je kantoor. De CoilCare-oplossing van BioZone International is een geautomatiseerd, chemicaliënvrij systeem voor het reinigen en desinfecteren van luchtbehandeling apparatuur, inclusief koelspiralen, afvoerbakken en ventilatiekanalen.

BioZone CoilCare CCX UV-C luchtreiniging en desinfectie systeem

De CoilCare-oplossing is een geautomatiseerd, chemicaliënvrij systeem voor het reinigen en desinfecteren van HVAC-apparatuur, inclusief koelspiralen, afvoerbakken en ventilatiekanalen.

Wat is biofilm?

Biofilm is een kleverig mengsel van stof, microben, schimmels en andere verontreinigingen die zich vormen in een vochtige omgeving zoals een HVAC. Biofilm vermindert de efficiëntie van de koelbatterij van de HVAC door de thermische geleidbaarheid binnen en de luchtstroom door de batterij te beperken. Als direct resultaat is er een meetbare drukval die kan worden gebruikt om de vermindering van de systeemefficiëntie te schatten, samen met andere factoren, waaronder:

Voordelen van CoilCare CCX

CoilCare geeft de prestaties van een HVAC terug naar de oorspronkelijke staat, met uitzondering van normale slijtage, en de efficiëntie van het HVAC-systeem als geheel wordt verbeterd. Wij zijn van mening dat UV Desinfectie een essentieel en integraal onderdeel is van elk HVAC-systeem. We beschouwen het als een ‘must have’ -technologie vanwege de volgende voordelen:

Specificaties van de BioZone CoilCare CCX

De BioZone CoilCare CCX luchtreiniger wordt primair toegepast in luchtbehandelingskasten. Het zuivert effectief de lucht tot schone gezonde lucht en bestrijdt aanwezige schimmels, bacteriën en virussen. Neem contact met ons op voor meer informatie en inzicht in welk model voor jouw situatie van toepassing is.

Specificaties BioZone CCX36 BioZone CCX48 BioZone CCX64
Aansluitwaarde 100 - 277V AC 100 - 277V AC 100 - 277V AC
Operationele temperatuur 0 - 79 graden Celsius 0 - 79 graden Celsius 0 - 79 graden Celsius
Lengte 915mm (36") 1220mm (48") 1626mm (64")

Interesse in een luchtreiniger coil?

Wil jij het beste voor jezelf en je medewerkers? Wil je dat ze optimaal kunnen presteren omdat ze lekker in hun vel zitten en niet ziek zijn? Neem dan contact op om te kijken hoe we jou kunnen helpen aan een veilig leef- en werkklimaat.

Want gezonde lucht werkt beter!

Een coil luchtreiniger is toepasbaar in

De Clean Air PHI HVAC Mini is speciaal gemaakt om geplaatst te worden in bestaande airco’s. Zo kun je deze blijven gebruiken en wordt de lucht in de ruimte waarin deze airco hangt gereinigd. Zo werken de luchtreiniger en airco optimaal samen om jou, je personeel en je gasten te beschermen tegen ziektemakers in de lucht. Dit is toch wel het minste wat je kunt doen.

Voordelen van een luchtreiniger coil met uv-c licht

Een goede professionele airco met luchtreiniging op basic van uv-c licht houdt je bedrijf draaiende.

Bescherming tegen Corona

Blij en energiek personeel

Minder ziekteverzuim

Meer productie en omzet

Bij welke symptomen helpt een luchtreiniger coil?

Veel van jullie leven of werken in gebouwen en ruimtes die ‘ziek’ zijn. Zieke gebouwen maken mensen ziek. Vaak ben je je hiervan niet bewust en worden dan juist diegenen die we het meest willen beschermen getroffen. Denk hierbij aan kinderen in scholen en kinderdagverblijven, oudere mensen in bejaardenhuizen of patiënten in ziekenhuizen. Maar vergeet ook je eigen veiligheid niet. Thuis, op je werk, in je favoriete sportschool of bij je tandarts en fysiotherapeut.

Symptomen van slechte binnenluchtkwaliteit

Een opvallende kenmerk van deze symptomen is dat het over het algemeen niet optreedt bij één persoon, maar bij een hele groep. Het gaat dus niet om individuele gevallen, maar doet zich het vaakst voor bij meerdere mensen in eenzelfde gebouw. Vaak zijn het gesloten bureauruimtes met een ventilatiesysteem.
Virussen Reductie% (<24uur)
SARS Virus 99+ %
Norwalk virus 99+ %
Avian Flu virus (vogelgriep) 100 %
H1N1 99+ %
Schimmels/gist Reductie% (<24uur)
Strachybotrys chartarum 99+ %
Candida albicans 99+ %
Bacteriën Reductie%
Staphylococcus Aureus (MRSA) 98+ %
Methicillin Resistent 99+ %
Streptococcus Sp. 96+ %
Pseudumonas Sp. 99+ %
Listeria 99+ %
Escherrichia coli 98+ %
Bacillus spp. 99+ %

Alternatieven voor een luchtreiniger luchtbehandeling

Er is een enorme diversiteit aan ruimtes en het gebruik van ruimtes dat geen enkele uv luchtreiniger geschikt zal zijn voor iedere toepassing. Om verontreinigde lucht op de juiste en veilige manier te reinigen met uv-c licht, zal het het juiste type uvc luchtreiniger geplaatst moeten worden. Laat je hier goed over adviseren, want verkeerd gebruik kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid, terwijl je het juist plaatst om een veilige leef- en werkomgeving te realiseren.

Clear Air Mini 9 UVC Luchtreiniger met UV lamp alternatief voor luchtreiniger luchtbehandeling

Stand Alone UV Luchtreiniger

Een losstaande UV-C luchtreiniger speciaal ontwikkeld voor slaapkamers tot klaslokalen. Ruimtes van 74 tot 300 m3.

Clean Air PHI HVAC Guardian InDuct luchtreiniging UVC alternatief voor luchtreiniger coil

InDuct UV-C Luchtreiniger

Een HVAC luchtreiniger speciaal ontwikkeld voor inbouw in bestaande HVAC kanalen. Voor volumes van 500 tot 30.000m3.

Clean Air PHI HVAC Mini Airco luchtreiniger UV-C alternatief voor induct-uv-luchtreiniging

Airco Luchtreiniger UV C

Een airco luchtreiniger is gemaakt om losse airco's te voorzien van een uv-c luchtreiniger. Voor o.a. split-units en plafond airco's.