fbpx

Ontgeuringsinstallatie horeca

Een ontgeuringsinstallatie is de beste oplossing om de overlast van geuren uit je keuken te voorkomen. Geen klagende buren, geen gezeur met de gemeente, minder kosten voor het reinigen van het vetkanaal en meer veiligheid door minder brandgevaar. 

Een ontgeuringsinstallatie is beschikbaar in diverse varianten. De innovatieve oplossingen voor horeca geurreductie van ACM Processed Air onderscheidt zich door lage installatie- en onderhoudskosten, innovatieve ontgeuringstechniek en de minimale omvang van onze ontgeuringsinstallatie. Zo past onze geurreductie oplossing in iedere horecazaak. En past het toch net niet, dan maken wij het passend!

ozone blaster ontgeuringsinstallatie horeca ontgeuringsinstallatie

Zij gingen je voor met een ontgeuringsinstallatie van ACM Processed Air

Welke problemen lost een horeca ontgeuringsinstallatie voor je op?

Interesse in ontgeuring van je horeca keuken?

Ben je die klagende buren, stankoverlast en hoge reinigingskosten ook zat? Vraag dan vrijblijvend een prijs op om te kijken hoe we jou kunnen helpen met minder gezeur, een veilige werkomgeving en meer omzet door blije gasten.

Geurvrije lucht werkt beter!

Werking van onze geurreductie oplossing op basis van Ozon

De doelmatige ontgeuringsinstallatie van ACM Processed Air maakt gebruik van een innoverende ontgeuringstechniek gebaseerd op ozon. Onze ontgeuringsinstallatie (De Ozone Blaster) wordt aangesloten op het vetkanaal, net boven de afzuigkap van het afzuigsysteem. De Ozone Blaster zuigt verse lucht aan en via een Corona Discharge Cell wordt dit omgezet in ozon. De ozon wordt vervolgens het vetkanaal ingeblazen en breekt de daar aanwezige vetten af (met een milieuvriendelijke ozon luchtbehandeling techniek) tot koolstofdioxide (CO2), water en kleine deeltjes gepolymeriseerd vet. Dit volledig natuurlijk afbreekbare mengsel verlaat vervolgens het afvoerkanaal in de vorm van gas en droog poeder.

 

De Ozone Blaster reinigt dus zeer effectief de afgevoerde keukenlucht van geur en vetten, maar voorkomt ook de vorming van bacteriën in de keuken middels het ventilatiesysteem.

 

De Ozone Blaster is makkelijk in elk ventilatiesysteem te plaatsen. Ook naderhand.

vervuild vetkanaal zonder ozone blaster ontgeuringstechniek
Vieze en vette keukenafvoer- en vetkanalen zijn uiterst brandgevaarlijk en vormen een kweekbodem voor bacteriën, schimmels en virussen. Ook wordt de afzuigcapaciteit minder en nemen de energiekosten toe.
schoon vetkanaal met ozone blaster ontgeuringsinstallatie horeca
Het vetkanaal na de reiniging voorzien van een Ozone Blaster, zo blijft het kanaal langer vrij van vette aanhechting. Minder risico op brand en een nagenoeg geurloze uitstoot van afgevoerde lucht.

Een ontgeuringsinstallatie is ideaal voor:

werking van de ozone blaster ontgeuringsinstallatie

Ozone Blaster voordelen

Minder geuroverlast

Minder kosten

Minder vetaanslag

Energiezuinig

Minder brandgevaar

Weinig onderhoud

Een ontgeuringstechniek is ideaal voor o.a.

Proeflokaal Bregje heeft een doelmatige ontgeuringsinstallatie horeca geplaatst met geurfilterkast om geuroverlast horeca te voorkomen met Ozone Blaster

Horeca

ontgeuringsinstallatie voor winkel supermarkt

Winkel & supermarkt

ontgeuringsinstallatie koffiebranderij geurreductie

Koffiebranderij

geurreductie horeca bakkerij ontgeuringstechniek

Bakkerij

ontgeuring horeca keuken slachthuis

Slachthuis

doelmatige ontgeuringsinstallatie veehouderij geurreductie

Veehouderij

Zes maanden geleden hebben we een Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie laten installeren. En het is echt ongelofelijk, maar buiten ruik je dus helemaal niets meer.

Wij hebben een klein restaurant en weinig ruimte in de keuken. ACM heeft een passende Ozone Blaster weten te maken die ook nog eens goed werkt. De buurt is er ook erg blij mee.

In het begin was in sceptisch over de werking en gebruik van Ozon, maar door alle voordelen heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen en heb ik geen moment spijt gehad van die beslissing. Het apparaat neemt weinig ruimte in beslag, is stil en werkt prima. ACM raadde me aan om een briefje bij de buren in de bus te doen om ze uit te leggen wat we geïnstalleerd hadden. Zulke leuke reacties op gekregen en sommige buren zijn zelfs al komen eten. Ik kan andere ondernemers zeker aanraden om met ACM samen te werken.

Vrijblijvende prijsopgave voor een horeca ontgeuringsinstallatie

Voor de best passende oplossing berekenen wij precies wat nodig is voor jouw situatie en vooral wat op de lange termijn de goedkoopste en beste oplossing is met inachtneming van de milieu- en gemeentelijke eisen.

Als je je gegevens invult, nemen we snel contact met je op. We bespreken dan je situatie en komen terug met een plan en voorstel hoe we zorgen hoe jij geen geuroverlast (meer) veroorzaakt. Met ruime kennis van installatie en onderhoud van horeca (groot)keukens hebben we altijd een oplossing voor je.

Voordelen geurfilterkasten

Denk je eens in wat de voordelen en kostenbesparingen zijn na het plaatsen van een professionele ontgeuringsinstallatie. En vergeet die zeurende buren die je hebt omgezet in welkome gasten niet. Hoe fijn zou dat zijn.

Vul hier je gegevens in

Meer over ontgeuringsinstallaties

Een ontgeuringsinstallatie horeca gebaseerd op de Ozone Blaster technologie is een ontgeuringsinstallatie met Corona Discharge Cell. Andere soorten ontgeuringsinstallaties bevatten meestal afzuigmotoren en een ventilatiesectie met koolstoffilterpatronen en een sectie zakkenfilters. In sommige gevallen zit er nog een voorfilter in de geurfilterkast en kan de geurfilterkast uitgebreid worden met andere soort filtering zoals een elektrostatische filter, Hepa filter, roetfilter, G4 filter en UV. Deze filters moeten allemaal periodiek vervangen worden waar vaak hoge kosten aan vast zitten. Om het beste rendement op geurreductie en kosten te behalen, bevelen wij de Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie aan. 

Door de geavanceerde ozontechnologie en het gebruik van natuurlijke elementen worden geurcomponenten omgezet tot water en koolstofdioxide.

De unieke ozon technologie van de Ozone Blaster ontgeuringsinstallaties werkt met een Corona Discharge Cell. Deze Corona Discharge Cell is ontworpen om te kunnen voldoen aan de hoge markteisen voor een hoogwaardige ozon productietechniek met een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Sinds de introductie van de Ozone Blaster is het systeem continue doorontwikkeld. De Ozone Blaster technologie is toonaangevend in de ozonproductie.

De Ozone Blaster ontgeuringsinstallaties werken niet met filters maar met Ozon technologie. Met deze technologie worden de schadelijke stoffen en geuren afgebroken en afgevoerd via het luchtkanaal.Op deze manier hoeven deze deeltjes niet opgevangen te worden in filters en deze dus niet vervangen te worden. Dat scheelt behoorlijk in de onderhoudskosten. Ook is de ruimte die de Ozone Blaster inneemt kleiner dan geurfilterkasten gebaseerd op filters. Zo houd je meer ruimte over voor  opslag, keuken, etc. De Ozone Blaster is ook nog eens energiezuinig waarmee je naast je besparing op energiekosten ook goed bezig bent voor het milieu. 

In een Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie zitten geen filters en deze hoeven dus niet vervangen te worden. Aangezien filters voor een geurfilterkast niet goedkoop zijn, zorgt dit voor een behoorlijke besparing.

Een Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie horeca is een professionele en krachtige doelmatige ontgeurinsinstallatie met ozongenerator voor (groot)keuken ventilatiesystemen en afzuiginstallaties. De Ozone Blaster is speciaal ontworpen om sterke geuren te neutraliseren, schimmelsporen te doden en bacteriën te bestrijden. Zo los je direct het probleem op van klagende buren, heb je minder vaak kosten voor het reinigen van een vetkanaal, verhoog je de veiligheid door verminderd brandgevaar en heb je blije gasten binnen en buiten je zaak.

De Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie staat voor moderne, milieuvriendelijke en milieu effectieve ontgeuringstechniek als het aankomt op de eliminatie van vetten, geuren, bacteriën, schimmelsporen en schimmels. De Ozone Blaster draagt zo bij aan een schonere wereld en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Een wereld waar hinderlijke geuren niet gemaskeerd, maar geëlimineerd worden.

Ozon is een giftig gas en kan bij het inademen van een te hoge concentratie schadelijk zijn. Een algemeen maximaal aanvaardbare concentratie van Ozon (ook wel de MAC waarde genoemd) is in Nederland 0,06 ppm (parts per million). Om problemen te voorkomen heeft de Ozone Blaster een controlepaneel waarop je direct inzicht hebt in de functionaliteit van de installatie. Ook zal de Ozone Blaster zichzelf bij onverhoopte storingen uitschakelen, waardoor de horeca ontgeuringsinstallatie 100% Ozon veilig is.

Juist! Want naast geluidshinder zorgt  geuroverlast voor de meeste milieuklachten in de horecabranche. Vieze geurtjes zijn niet erg prettig en zouden een negatief beeld over je bedrijf kunnen vormen. Een horecaondernemer wil dat natuurlijk niet! Gasten moeten in een prettige omgeving kunnen verblijven, maar ook de directe omgeving, zodat de buren en voorbijgangers geen last hebben van afzuiglucht afkomstig uit de keuken van je horecabedrijf. De Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie reinigt zeer effectief de afgevoerde keukenlucht van geur en vetten.

 

Geuren 100% elimineren is feitelijk niet mogelijk, maar geuroverlast kan wel tot een minimum gebracht worden. Geuren worden via luchtkanalen afgevoerd in een vorm van gas, het nadeel daarbij is dat standaard filters de geuren niet voldoende tegen kunnen houden. Door middel van onze Ozon behandelingstechnologie laat de Ozone Blaster de passerende geurcomponenten oxideren tot water en koolstofdioxide (CO2). De Ozone Blaster reduceert geuren op deze wijze tot een minimum. Dat is prettiger voor u en de omwonenden in uw nabije omgeving!

De Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie zorgt zelfs voor meer veiligheid. Luchtreiniging en neutralisatie zorgen namelijk voor minder vetafzetting in de keukenventilatie. Dit vermindert het risico op brand en verhoogt de levensduur van de algehele installatie. Daarnaast zorgt het gebruik van de Ozone Blaster ervoor dat reinigen van de kanalen op jaarbasis aanzienlijk minder nodig is, wat aanzienlijk scheelt in onderhoudskosten.

Ozon is een enkelvoudige stof van het element zuurstof, met als brutoformule O3. Bij standaard temperatuur en -druk is ozon een kleurloos tot lichtblauw gas met een prikkelende geur die mensen doorgaans kunnen waarnemen bij een aanwezigheid van 0,02 tot 0,05 ppm. Ozon kan ontstaan door elektrische ontlading of UV licht of UV-straling als fotochemische reactie. Ozon is niet brandbaar. Ozon is ook te vinden rondom onze planeet. Het beschermt ons daar tegen de UV-straling van de zon en zorgt voor die mooie blauwe lucht waar we met z’n allen van genieten.

Over ACM Processed Air

ACM Processed Air is in 2015 opgericht door specialisten op het gebied van luchtbehandeling en klimaattechniek van horeca (groot)keukens. Echte specialisten die met technische en innoverende oplossingen die particulieren en bedrijven willen helpen aan schone en geurvrije lucht. Een gezond en veilig binnenklimaat is namelijk enorm belangrijk voor onze gezamenlijke gezondheid.

Het laatste jaar is duidelijk geworden dat een gezond buiten- en binnenklimaat extreem belangrijk is voor het welzijn van mensen. Het is ook duidelijk geworden dat hier in het verleden te weinig aandacht aan gegeven is. ACM Processed Air heeft als doel om iedereen die dat wil te helpen met het creëren van een gezond buiten- en binnenklimaat. Zo werken we samen aan een gezondere samenleving met meer oog voor elkaars gezondheid en veiligheid.