fbpx

Ozone Blaster

De Ozone Blaster is een professionele en krachtige geurfilterkast met ozongenerator voor keuken ventilatiesystemen en afzuiginstallaties. De Ozone Blaster is speciaal ontworpen om sterke geuren te neutraliseren, schimmelsporen te doden en bacteriën te bestrijden. Zo los je direct het probleem op van klagende buren, heb je minder vaak kosten voor het reinigen van een vetkanaal, verhoog je de veiligheid door verminderd brandgevaar en heb je blije gasten in je zaak.

Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie horeca

Voordelen van de Ozone Blaster

De Ozone Blaster biedt veel voordelen voor alle horeca en restaurant eigenaren.

Blije gasten in je restaurant

Als je uit eten gaat, is niets zo vervelend als de stank vanuit een keuken. Schone lucht zorgt voor meer omzet, dat wil jij toch ook?

Veiligheid voor je personeel

Brand, ongezonde lucht en bacteriën zorgen voor een ongezonde situatie voor je personeel, jezelf en gasten. Voorkom jij problemen?

Schonere lucht in de keuken

Gezonde mensen werken beter. Dus als jij zorgt voor een gezond binnenklimaat, zorg je dat je personeel gezond is en blijft.

Geen klagende buren meer

Voorkom stankoverlast en zorg dat je buren blij met je zijn. Dat gezeur kun je missen als kiespijn toch? Je hebt wel wat beters te doen.

Welke problemen lost de Ozone Blaster voor je op?

Interesse in een Ozone Blaster?

Ben je die klagende buren, stankoverlast en hoge reinigingskosten ook zat? Neem dan contact op om te kijken hoe we jou kunnen helpen met minder gezeur, een veilige werkomgeving en meer omzet door blije gasten.
Gezonde lucht werkt beter!

Werking van de Ozone Blaster

De Ozone Blaster wordt aangesloten op het vetkanaal, net boven de afzuigkap van het afzuigsysteem. De Ozone Blaster zuigt verse lucht aan en via de Corona Discharge Cell wordt dit omgezet in ozon. De ozon wordt vervolgens het vetkanaal ingeblazen en breekt de daar aanwezige vetten af (met een milieuvriendelijke ozon luchtbehandeling techniek) tot koolstofdioxide (CO2), water en kleine deeltjes gepolymeriseerd vet.Dit volledig natuurlijk afbreekbare mengsel verlaat vervolgens het afvoerkanaal in de vorm van gas en droog poeder.

De Ozone Blaster reinigt dus zeer effectief de afgevoerde keukenlucht van geur en vetten, maar voorkomt ook bacterievorming in de keuken middels het ventilatiesysteem.

De Ozone Blaster is ook naderhand, makkelijk in elk ventilatiesysteem te plaatsen.

Vervuild vetkanaal zonder Ozone Blaster
Vieze en vette keukenafvoer- en vetkanalen zijn uiterst brandgevaarlijk en vormen een kweekbodem voor bacteriën, schimmels en virussen. Ook wordt de afzuigcapaciteit minder en nemen de energiekosten toe.
Schoon vetkanaal door Ozone Blaster
Het vetkanaal na de reiniging voorzien van een Ozone Blaster, zo blijft het kanaal langer vrij van vette aanhechting. Minder risico op brand en een nagenoeg geurloze uitstoot van afgevoerde lucht.

De Ozone Blaster is ideaal voor:

Werking van de ozone Blaster geurreductie horeca

Ozone Blaster voordelen

Minder geuroverlast

Minder kosten

Minder vetaanslag

Energiezuinig

Minder brandgevaar

Weinig onderhoud

De ozontechnologie van de Ozone Blaster

Door de geavanceerde ozontechnologie en het gebruik van natuurlijke elementen is het gebruik van de Ozone Blaster milieuvriendelijk. De ozon luchtbehandeling technologie laat de geurcomponenten oxideren tot water en koolstofdioxide.

Wat is ozon?

Ozon is een enkelvoudige stof van het element zuurstof, met als brutoformule O3. Bij standaard temperatuur en -druk is ozon een kleurloos tot lichtblauw gas met een prikkelende geur die mensen doorgaans kunnen waarnemen bij een aanwezigheid van 0,02 tot 0,05 ppm. Ozon kan ontstaan door elektrische ontlading of UV licht of UV-straling als fotochemische reactie. Ozon is niet brandbaar. Ozon is ook te vinden rondom onze planeet. Het beschermt ons daar tegen de UV-straling van de zon en zorgt voor die mooie blauwe lucht waar we met z’n allen van genieten.

Is ozon gevaarlijk?

Ozon is een giftig gas en kan bij het inademen van een te hoge concentratie schadelijk zijn. Een algemeen maximaal aanvaardbare concentratie van ozon (ook wel de MAC waarde genoemd) is in Nederland 0,06 ppm (parts per million). Om problemen te voorkomen heeft de Ozone Blaster een controlepaneel waarop je direct inzicht hebt in de functionaliteit van de installatie. Ook zal de Ozone Blaster zichzelf bij onverhoopte storingen uitschakelen, waardoor de installatie 100% ozon veilig is.

Is de Ozone Blaster milieuvriendelijk?

De Ozone Blaster systemen staan voor moderne, milieuvriendelijke en milieu effectieve technologie als het aankomt op de eliminatie van vetten, geuren, bacteriën, schimmelsporen en schimmels. De Ozone Blaster draagt zo bij aan een schonere wereld en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Een wereld waar hinderlijke geuren niet gemaskeerd, maar geëlimineerd worden.

Hoe werkt de ozontechnologie van de Ozone Blaster?

De unieke ozon technologie van de Ozone Blaster werkt met een Corona Discharge Cell. Deze Corona Discharge Cell is ontworpen om te kunnen voldoen aan de hoge markteisen voor een hoogwaardige ozon productietechniek met een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Sinds de introductie van de Ozone Blaster is het systeem continue doorontwikkeld. De Ozone Blaster technologie is toonaangevend in de ozonproductie.

Voorkomt de Ozone Blaster geuroverlast en geurhinder?

Juist! Want naast geluidshinder zorgt stankhinder voor de meeste milieuklachten in de horecabranche. Vieze geurtjes zijn niet erg prettig en zouden een negatief beeld over je bedrijf kunnen vormen. Een horecaondernemer wil dat natuurlijk niet! Gasten moeten in een prettige omgeving kunnen verblijven, maar ook de directe omgeving, zodat de buren en voorbijgangers geen last hebben van afzuig lucht afkomstig uit de keuken van je horecabedrijf. De Ozone Blaster reinigt zeer effectief de afgevoerde keukenlucht van geur en vetten.

Geuren 100% elimineren is feitelijk niet mogelijk, maar geuroverlast kan wel tot een minimum gebracht worden. Geuren worden via luchtkanalen afgevoerd in een vorm van gas, het nadeel daarbij is dat standaard filters de geuren niet voldoende tegen kunnen houden. Door middel van onze ozon behandelingstechnologie laat de Ozone Blaster de passerende geurcomponenten oxideren tot water en koolstofdioxide (CO2). De Ozone Blaster reduceert geuren op deze wijze tot een minimum. Dat is prettiger voor u en de omwonenden in uw nabije omgeving!

Is de Ozone Blaster veilig in gebruik?

De Ozone Blaster zorgt zelfs voor meer veiligheid. Luchtreiniging en neutralisatie zorgen namelijk voor minder vetafzetting in de keukenventilatie. Dit vermindert het risico op brand en verhoogt de levensduur van de algehele installatie. Daarnaast zorgt het gebruik van de Ozone Blaster ervoor dat reinigen van de kanalen op jaarbasis aanzienlijk minder nodig is, wat aanzienlijk scheelt in onderhoudskosten.

De Ozone Blaster wordt o.a. gebruikt door

Specificaties van de Ozone Blaster

Deze specificaties zijn van toepassing op de standaarduitvoering van de Ozone Blaster. De standaard versie is speciaal ontwikkeld om op de meeste plaatsen ingepast te kunnen worden. Voor complexere situaties waar deze standaard variant niet past is speciaal een Ozone Blaster op maat te bestellen.

Specificaties Ozone Blaster
Ozon productie Max. 31.500 mg/uur
Ozon methode Corona Discharge
Ingang 2x Ø125 mm
Uitgang 1x Ø90 mm
Voltage 230V/50Hz
Energieverbruik 690 Watt / 3 Amp.
Afmetingen L650 x B350 x H300 mm
Gewicht 21 kg

Ozone Blaster op maat

Speciaal voor die plekken dat een standaard Ozone Blaster niet past door ruimtegebrek of hogere benodigde ozonproductie, is de Ozone Blaster op maat te bestellen. ACM Processed Air helpt je met het volledige maatwerk proces van ontwerp t/m plaatsing. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen kan genieten van een gezond binnenklimaat, frisse lucht, schone vetkanalen en blije gasten, personeel en/of buren.

Ozone Blaster ontgeuringsinstallatie horeca maatwerk geurreductie horeca