fbpx

UV Luchtreiniger

In ieder gebouw is sprake van luchtverontreiniging, voorbeelden hiervan zijn schimmels, bacteriën, sporen, virussen en ongewenste geuren. Dit zit dus in lucht die je inademt, wat normaal geen probleem is. Maar wanneer het aantal organismen stijgt tot een ongezonde hoeveelheid (het “Sick Building Syndrome”), kun je hier zeker ziek van worden.

Een UV luchtreiniger of UV-C luchtreiniger helpt je met het bestrijden van luchtverontreiniging en zorgt voor een veilige leef- en werkomgeving.

UV luchtreiniger zorgt voor een fijn werkklimaat

Losse UV luchtreiniger met AOP technologie

De Clean Air uv luchtreiniger is speciaal gemaakt om jou, je personeel en je gasten te beschermen tegen ziektemakers in de lucht. Je kunt ze plaatsen in de door jou gewenste ruimte. En zeg nou zelf, de lucht die je samen inademt schoonhouden is toch wel het minste wat je kunt doen voor elkaar.

Clear Air Deskair DT500 UV Luchtreiniger met UV lamp

Clean Air DeskAir

De Clean Air AOP DeskAir (DT500) is speciaal ontwikkeld voor gebruik in een klein kantoor, woonkamer of slaapkamer. De Clean Air DeskAir behandelt ruimtes tot 74 m3.

Clear Air Micro 5 UV-C Luchtreiniger met UV lamp

Clean Air Micro 5

De Clean Air AOP Micro 5 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in woningen, kleine kantoren, recepties, lobbies, wachtruimtes en behandelkamers. De Micro 5 behandelt ruimtes tot 125 m3.

Clear Air Mini 9 UVC Luchtreiniger met UV lamp

Clean Air Mini 9

De Clean Air AOP Mini 9 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in wat grotere ruimtes zoals kantoren, klaslokalen, recepties, lobbies, en kelders. De Mini 9 behandelt ruimtes tot 200 m3.

Clear Air Mini 9+5 UV-C Luchtreiniger met UV lamp

Clean Air Mini 9+5

De Clean Air AOP Mini 9+5 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in wat grotere ruimtes zoals kantoren, klaslokalen, recepties, lobbies, en kelders. De Mini 9+5 behandelt ruimtes tot 300 m3.

Alternatieven voor een losse UV luchtreiniger

Er is een enorme diversiteit aan ruimtes en het gebruik van ruimtes dat geen enkele uv luchtreiniger geschikt zal zijn voor iedere toepassing. Om verontreinigde lucht op de juiste en veilige manier te reinigen met uv-c licht, zal het het juiste type uvc luchtreiniger geplaatst moeten worden. Laat je hier goed over adviseren, want verkeerd gebruik kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid, terwijl je het juist plaatst om een veilige leef- en werkomgeving te realiseren.

Clean Air PHI HVAC Mini Airco luchtreiniger UV-C alternatief voor uv luchtreiniger

Airco Luchtreiniger UV C

Een airco luchtreiniger is gemaakt om losse airco's te voorzien van een uv-c luchtreiniger. Voor o.a. split-units en plafond airco's.

Clean Air PHI HVAC Guardian InDuct luchtreiniging UVC alternatief voor luchtreiniger met uv lamp

InDuct UV-C Luchtreiniger

Een HVAC luchtreiniger speciaal ontwikkeld voor inbouw in bestaande HVAC kanalen. Voor volumes van 500 tot 30.000m3.

BioZone CoilCare CCX Coil luchtreiniger luchtbehandeling UVC alternatief voor uv-c luchtreiniger

Coil luchtreiniger met UV lamp

Een UV-C luchtreiniger coil speciaal ontwikkeld voor luchtbehandelingskasten. Voor vragen m.b.t. volumes graag contact opnemen.

Voordelen van een UV-C luchtreiniger

Een goede professionele UV luchtreiniger houdt je bedrijf draaiende.

Bescherming tegen Corona

Blij en energiek personeel

Minder ziekteverzuim

Meer productie en omzet

Bij welke symptomen helpt een UV luchtreiniger?

Veel van jullie leven of werken in gebouwen en ruimtes die ‘ziek’ zijn. Zieke gebouwen maken mensen ziek. Vaak ben je je hiervan niet bewust en worden dan juist diegenen die we het meest willen beschermen getroffen. Denk hierbij aan kinderen in scholen en kinderdagverblijven, oudere mensen in bejaardenhuizen of patiënten in ziekenhuizen. Maar vergeet ook je eigen veiligheid niet. Thuis, op je werk, in je favoriete sportschool of bij je tandarts en fysiotherapeut.

Symptomen van slechte binnenluchtkwaliteit

Een opvallende kenmerk van deze symptomen is dat het over het algemeen niet optreedt bij één persoon, maar bij een hele groep. Het gaat dus niet om individuele gevallen, maar doet zich het vaakst voor bij meerdere mensen in eenzelfde gebouw. Vaak zijn het gesloten bureauruimtes met een ventilatiesysteem.
Virussen Reductie% (<24uur)
Coronavirus / COVID-19 99+ %
SARS Virus 99+ %
Norwalk virus 99+ %
Avian Flu virus (vogelgriep) 100 %
H1N1 99+ %
Schimmels/gist Reductie% (<24uur)
Strachybotrys chartarum 99+ %
Candida albicans 99+ %
Bacteriën Reductie%
Staphylococcus Aureus (MRSA) 98+ %
Methicillin Resistent 99+ %
Streptococcus Sp. 96+ %
Pseudumonas Sp. 99+ %
Listeria 99+ %
Escherrichia coli 98+ %
Bacillus spp. 99+ %

Interesse in een UV Luchtreiniger?

Wil jij het beste voor jezelf en je medewerkers? Wil je dat ze optimaal kunnen presteren omdat ze lekker in hun vel zitten en niet ziek zijn? Neem dan contact op om te kijken hoe we jou kunnen helpen aan een veilig leef- en werkklimaat.

Want gezonde lucht werkt beter!

Werking van een UV-C Luchtreiniger

De UVC techniek is gebaseerd op de werking van de natuur en de zon. Het UV-licht schijnt op een omhulsel, de katalysator genaamd. Door de speciale samenstelling van deze katalysator en vocht uit de lucht ontstaat een proces dat fotokatalyse heet. Er ontstaan oxidanten. Deze oxidanten zijn zeer agressief, maar onschadelijk voor mensen, dieren en planten. De oxidanten bewegen zich op eigen kracht door de ruimte en gaan op zoek naar moleculen om een verbinding mee aan te gaan. De oxidanten verbinden zich met in de lucht aanwezige micro-organismen (virussen, bacteriën, schimmels), gassen, geurtjes en VOS (vluchtige organische stoffen). Zodra ze een dergelijk deeltje tegenkomen treedt, in een fractie van een seconde, het oxidatieproces in werking. Wat overblijft is zuurstof en waterstof.

Werking van een UV luchtreiniger, UV-C luchtreiniger en luchtreiniger met uv lamp

Specificaties van Clean Air UV-C luchtreiniger

De Clean Air luchtreiniger met uv lamp en AOP technologie wordt primair toegepast in ruimtes zonder centraal luchtbehandelingsysteem of losse ruimtes. Deze uvc luchtreinigers kun je zonder problemen plaatsen in de gewenste ruimtes.

Stand-alone Clean Air UV luchtreiniger specificaties

Specificaties Clean Air DeskAir DT500 Clean Air Micro 5 Clean Air Mini 9 Clean Air Mini 9+5
Capaciteit tot 74 m3
geen ventilator
125 m3
ventilator 85 m3/uur
200 m3
ventilator 85 m3/uur
300 m3
ventilator 85 m3/uur
Techniek AOP AOP AOP AOP
Aansluitwaarde 12V met 230V adapter 12V met 230V adapter 12V met 230V adapter 12V met 230V adapter
Verbruik 10 Watt 15 Watt 9,6 - 120 Watt 9,6 - 264 Watt
Afmetingen 152 x 76 x 304mm 100 x 100 x 390/250mm 150 x 150 x 510/300mm 150 x 150 x 510/300mm
Bediening uit / aan uit / medium / hoog uit / medium / hoog uit / medium / hoog
Gewicht 1kg 1,5kg 3kg 3kg
Toepassing Klein kantoor, woon- of slaapkamer Woningen, kleine kantoren, recepties, lobbies, wachtruimtes en behandelkamers Grotere ruimtes zoals kantoren, klaslokalen, recepties, lobbies, en kelders Grotere ruimtes zoals kantoren, klaslokalen, recepties, lobbies, en kelders