fbpx

WTW luchtreiniger voor ventilatiesystemen

In ieder huis is sprake van luchtverontreiniging, voorbeelden hiervan zijn schimmels, bacteriën, sporen, pollen, virussen en ongewenste geuren. Dit zit dus in lucht die je inademt, wat normaal geen probleem is. Maar wanneer het aantal organismen stijgt tot een ongezonde hoeveelheid kun je hier zeker last van hebben.

Een luchtreiniger in je ventilatie warmteterugwinning (WTW) systeem helpt je met het bestrijden van luchtverontreiniging in je woning en zorgt voor meer rust en energie voor jou en je gezin.

wtw luchtreiniger ventilatie warmteterugwinning

Een WTW luchtreiniger helpt ook tegen hooikoorts

De zomer komt er weer aan. De dagen worden langer, de zon gaat weer schijnen en bomen, bloemen en planten beginnen te groeien en bloeien. Kortom, het hooikoortsseizoen begint. Heb jij last van hooikoorts, dan betekent dat een tijd aanbreekt van hoesten, proesten, rode ogen en niezen. 

Wist je al dat je je hooikoortsklachten binnen in je huis kan verminderen of zelfs wegnemen met een luchtreiniger in je ventilatie warmteterugwinning (WTW) systeem?

Lees op onze pagina over luchtreinigers tegen hooikoorts meer over deze specifieke toepassing.

Voordelen van een WTW luchtreiniger met uv-c licht

Een goede professionele luchtreiniger voor je WTW systeem op basic van uv-c licht zorgt voor een goede nachtrust en meer energie.

Beter slapen

Meer energie

Minder niezen

Corona killer

Bij welke symptomen helpt een WTW luchtreiniger?

Veel mensen leven of werken in huizen en ruimtes die ‘ziek’ zijn. Zieke huizen maken mensen ziek. Vaak ben je je hiervan niet bewust en worden dan juist diegenen die we het meest willen beschermen getroffen. Denk hierbij aan kinderen, oudere mensen in bejaardenhuizen of mensen met luchtwegklachten. Maar vergeet ook je eigen veiligheid niet.

Symptomen van slechte binnenluchtkwaliteit

Een opvallende kenmerk van symptomen is dat het over het algemeen niet optreedt bij één persoon, maar bij een hele groep (afgezien van klachten rondom allergieën). Het gaat dus niet om individuele gevallen, maar doet zich vaak voor bij meerdere mensen. Vaak zijn het gesloten huizen met een niet optimaal werkend ventilatiesysteem.

Virussen Reductie% (<24uur)
Coronavirus / COVID-19 99+ %
SARS Virus 99+ %
Norwalk virus 99+ %
Avian Flu virus (vogelgriep) 100 %
H1N1 99+ %
Schimmels/gist Reductie% (<24uur)
Strachybotrys chartarum 99+ %
Candida albicans 99+ %
Bacteriën Reductie%
Staphylococcus Aureus (MRSA) 98+ %
Methicillin Resistent 99+ %
Streptococcus Sp. 96+ %
Pseudumonas Sp. 99+ %
Listeria 99+ %
Escherrichia coli 98+ %
Bacillus spp. 99+ %

Interesse in een WTW luchtreiniger?

Wil jij het beste voor jezelf en je gezin? Wil je dat ze optimaal kunnen presteren omdat ze lekker in hun vel zitten en niet ziek zijn? Neem dan contact op om te kijken hoe we jou kunnen helpen aan een veilig leefklimaat in je woning.

Want gezonde lucht werkt beter!

Werking van een WTW met luchtreiniging

De toegepaste UVC techniek in de WTW luchtreiniger is gebaseerd op de werking van de natuur en de zon. Het UV-licht schijnt op een omhulsel, de katalysator genaamd. Door de speciale samenstelling van deze katalysator en vocht uit de lucht ontstaat een proces dat fotokatalyse heet. Er ontstaan oxidanten. Deze oxidanten zijn zeer agressief, maar onschadelijk voor mensen, dieren en planten. De oxidanten bewegen zich op eigen kracht door de ruimte en gaan op zoek naar moleculen om een verbinding mee aan te gaan. De oxidanten verbinden zich met in de lucht aanwezige micro-organismen (virussen, bacteriën, schimmels), gassen, geurtjes en VOS (vluchtige organische stoffen). Zodra ze een dergelijk deeltje tegenkomen treedt, in een fractie van een seconde, het oxidatieproces in werking. Wat overblijft is zuurstof en waterstof.

werking wtw luchtreiniger uv c luchtreiniger uvc

Specificaties van de Clean Air PHI HVAC Mini AOP

De Clean Air PHI HVAC Mini WTW luchtreiniger met AOP technologie wordt primair toegepast in airconditioners. In speciale gevallen is deze ook toepasbaar in schoenen- en kledingdrogers, liften, cabines, koelkasten en counters. Het is geadviseerd om advies in te winnen voor deze toepassing.

Clean Air PHI HVAC Mini

Specificaties Clean Air Mini
Capaciteit Tot 1500m3
Aansluitwaarde 12V incl. 230V adapter
Verbruik 9,6 Watt
Afmetingen 260 x 50 x 30 mm

Clean Air PHI HVAC Mini 50

Specificaties Clean Air Mini 50
Capaciteit Tussen 200 - 500m3
Aansluitwaarde 12V incl. 230V adapter
Verbruik 9,6 Watt
Afmetingen 260 x 50 x 30 mm

Alternatieven voor een WTW luchtreiniger

Er is een enorme diversiteit aan ruimtes en het gebruik van ruimtes dat geen enkele uv luchtreiniger geschikt zal zijn voor iedere toepassing. Om verontreinigde lucht op de juiste en veilige manier te reinigen met uv-c licht, zal het het juiste type uvc luchtreiniger geplaatst moeten worden. Laat je hier goed over adviseren, want verkeerd gebruik kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid, terwijl je het juist plaatst om een veilige leefomgeving te realiseren.

clean air mini9 uvc luchtreiniger alternatief voor wtw luchtreiniger c4

Losstaande UV Luchtreiniger

Een losstaande UV-C luchtreiniger speciaal ontwikkeld voor slaapkamers tot klaslokalen. Ruimtes van 74 tot 300 m3.

clean air phi hvac guardian induct uv luchtreiniging alternatief voor wtw luchtreiniger c4

InDuct UV-C Luchtreiniger

Een HVAC luchtreiniger speciaal ontwikkeld voor inbouw in bestaande HVAC kanalen. Voor volumes van 500 tot 30.000m3.

biozone ccx coil care coil luchtreiniger luchtbehandeling alternatief voor wtw luchtreiniger c4

Coil luchtreiniger met UV lamp

Een UV-C luchtreiniger coil speciaal ontwikkeld voor luchtbehandelingskasten. Voor vragen m.b.t. volumes graag contact opnemen.